Obračun dnevnice na službenom putovanju

Objavljeno: 22 listopada, 2021

Dnevnice za službena putovanja u zemlji i inozemstvu su naknade za pokriće izdataka prehrane, pića i prijevoza u mjesto u koje je radnik upućen na službeno putovanje i to iz mjesta u kojem je mjesto rada ili mjesta stanovanja , a udaljenosti najmanje 30km.

Iznos pune maksimalno neoporezive dnevnice za Republiku Hrvatsku je 200,00kn.

Od 8 do 12 sati – pola dnevnice

Preko 12 sati – puna dnevnica

Inozemna dnevnica obračunava se od sata prelaska granice Republike Hrvatske ili dolaska u Republiku Hrvatsku.

Ako se za službeno putovanje koristi zračni prijevoz inozemna dnevnica obračunava se dva sata prije od vremena predviđenog polijetanja zrakoplova do vremena dolaska zrakoplova u prvu zračnu luku u Republici Hrvatskoj.

Ako se za službeno putovanje koristi brod dnevnica se obračunava od sata polaska broda iz posljednjeg pristaništa u Republici Hrvatskoj do sata povratka  broda u prvo pristanište u Republici Hrvatskoj.

Ako se službeno putuje u više zemalja, u odlasku se obračunava dnevnica utvrđena za stranu državu u kojoj se počinje službeno putovanje, a u povratku dnevnica utvrđena za  stranu državu u kojoj je službeno putovanje završeno.

Za svako zadržavanje  kroz stranu državu koje traje  duže od 12 sati obračunava se dnevnica za tu državu, a svako zadržavanje u stranoj državi kraće od 12 sati, obračunava se u vrijeme provedeno u idućoj državi u kojoj se provelo više od 12 sati. 

Prijava na Newsletter

Prijavi se na newsletter i primaj naše novosti