Rokovi za predaju GFI i Obrasca PD za 2021. godinu

Objavljeno: 28 veljače, 2022

Ministar financija donio je Pravilnik o prestanku važenja Pravilnika o rokovima predaje financijskih izvještaja i računovodstvene dokumentacije u posebnim okolnostima. Ovim Pravilnikom, vraćeni su rokovi za predaju dokumentacije kakvi su bili prije proglašenja pandemije i potresa u Zagrebu i Petrinji.

Prema tome, godišnji financijski izvještaji i računovodstvena dokumentacija poduzetnika za 2021. godinu podnosit će se Fini u sljedećim rokovima:

  • Financijski podaci za statističke i druge potrebe (bilanca, račun dobiti i gubitka, dodatni podaci) do 30.4.2022.
  • Godišnji financijski izvještaji za potrebe javne objave s godišnjim izvješćem (veliki i srednji), revizorskim izvješćem (obveznici) i drugim propisanim izvještajima, odlukom o utvrđivanju GFI i odlukom o podjeli dobiti/pokriću gubitka do 30.6.2022. ako je poslovna godina jednaka kalendarskoj godini ili u roku od šest (6) mjeseci od zadnjeg dana poslovne godine .

Primijenit će se standardni rok za predaju Obrasca PD (Obrazac prijave poreza na dobitak) za 2021. godinu, što znači do 30.4.2022. godine.

Ako Vam je potreba pomoć pri izradi financijskih izvještaja za 2021. godinu (izrada Računa dobiti i gubitka, Bilance, izradu novčanih tokova i promjena kapitala, izradu Bilješki sukladno Hrvatskim standardima financijskog izvještavanja, pomoć pri izradi porezne prijave (Obrasca PD) ili samo kontrolu od strane revizora, slobodno nas kontaktirajte.

Prijava na Newsletter

Prijavi se na newsletter i primaj naše novosti